Samtal mellan nygifta - Boye, Karin 1900-1941 (Novellix, 2021)
En vill inte binda sig, den andre har svårt att lämna. Oron för vad omgivningen tycker gnager samtidigt som känslan av att vilja ha upprättelse breder ut sig - denna novell berör onekligen eviga dilemman. Karin Boye sätter i sina noveller fingret på något som är gemensamt för oss alla, något grundläggande, som finns där och påverkar vad vi gör mot varandra - och mot oss själva.
Titelbladets baksida: "Novellen är hämtad ur samlingen "Bebådelse", Albert Bonniers förlag, 1941."