Å verte vâr verda att åtte tekstar om lyrikk - Hevrøy, Stein Arnold 1979-; Karlsen, Ole 1954-; Nielsen, Ingrid (Novus forlag, 2020)
Innhald : Stein Arnold Hevrøy, Ole Karlsen og Ingrid Nielsen - Forord ; Sindre Ekrheim - Kva gjer diktet? ; Ingrid Nielsen – "raunijaR", Om lesing, røynsle og tyding av dikt ; Fredrik Parelius - Seddu og satori, Om zen og mystikk i Olav H. Hauges "Eg stend eg, seddu" ; Eirik Vassenden – "La meg få bruke deg som farkost", Moderne læredikt og sakpoesi ; Silje Solheim Karlsen - Ædnan – tapet av landet, språket og den samiske livsrytmen ; Silje Harr Svare - Erkjenning og lesaransvar i Ida Börjels Ma ; Ole Karlsen - Sonettdikting, språk og stil – med Olav H. Hauge som døme ; Stein Arnold Hevrøy - Om eg-et i Kjartan Hatløys forfattarskap – med utgangspunkt i eit dikt frå Menneskedagar ; Torberg Foss - Geleidet av Homer, Fra en psykoanalytikers erfaring med stor diktning ; Om bidragsytarane.