Så funkar krig och konflikter - Walker, Niki 1972- (Bonnier Carlsen, 2017)
På nyheterna hör vi om krig och oroligheter varje dag. Och i våra egna vardagsliv möter vi konflikter hela tiden. Trots sin titel är det här i grunden en optimistisk bok, som vill ge hopp och visa på alternativa lösningar till våld och krig. Här kan vi lära oss att känna igen grundorsakerna till varför olika konflikter kan uppstå och hur man kan jobba för att lösa dem. Dessutom får vi några översiktliga sammanfattningar av betydande världskonflikter.Niki Walker är en kanadensisk författare som skrivit ett tjugotal böcker framför allt om problem i samhället som engagerar henne. Boken är genomillustrerad av norska Jenny Jordahl som även hon brinner för viktiga ämnen. Hon har bland annat tecknat serieboken "Kvinnor i kamp" (2018)
För alle nyfikna
Keywords: Kindersachbuch; Sachbilderbuch