Van Steenwijk naar München (en terug) de beeldhouwer Jan Tromp Meesters - Kanon, Jan Bert 1960- (De Weideblik, 2021)
Jan Tromp Meesters (1892-1936), telg van een vooraanstaande familie in Steenwijk, was voorbestemd om in de voetsporen van zijn vader te treden, maar werd beeldhouwer in München. Hij verwierf bij leven een zekere bekendheid, maar raakte uiteindelijk in de vergetelheid.0In deze rijk geïllustreerde publicatie schetst auteur Jan Bert Kanon het leven en werk van Tromp Meesters en de treurige laatste dagen van zijn Joodse vrouw Dorothea
Keywords: Tromp Meesters, Jan -- 1892-1936