Het bamboemeisje - Vendel, Edward van de 1964- (Em. Querido's Uitgeverij, 2021)
Een oude bamboesnijder vindt een heel klein meisje tussen het bamboe. Samen met zijn vrouw, de jurkenmaakster, voedt hij haar op alsof het hun eigen kind is. Als Jie oud genoeg is om te trouwen, blijkt zij een groot geheim te hebben. Verhaal met veel kleurentekeningen in waterverf gebaseerd op een oud Japans volksverhaal. Vanaf ca. 10 jaar
Tekst Edward van de Vendel, illustraties Mattias De Leeuw
Keywords: Märchen; Eltern; Zögern; Geheimnis; Japanisch; Bearbeitung; Liebe; Liefde; Geheimen; Onbekende ouders; Japan; Vergankelijkheid; jeugdboeken; verhalen; Sprookjes; Kinderbuch