Otázky neolitu a eneolitu našich krajín - 2017-2019 - Cheben, Ivan 1952-; Kalábková, Pavlína 1973-; Metlička, Milan 1962- (Archeologický ústav SAV, 2020)
Sborník příspěvků z pravidelných mezinárodních konferencí "Otázky neolitu a eneolitu našich zemí/krajín", o jejichž pořádání se pravidelně střídají Čechy, Morava se Slezskem a Slovensko. Tato publikace zahrnuje výstupy příspěvků ze tří po sobě následujících konferencí, které proběhly v roce 2017 na Běleckém Mlýně, v roce 2018 v Konstantinových Lázních a v roce 2019 v Oravskom Podzámku. Dvanáct článků seznamuje jednak s novými výzkumy a významnými nálezy a řeší také aktuální témata v bádání o neolitickém a eneolitickém osídlení na území bývalého Československa a sousedních zemí
Keywords: Geschichte 11500 v. Chr.-2000 v. Chr.; Vor- und Frühgeschichte 11500 v. Chr.-2000 v. Chr.; Chalkolithikum; Ausgrabung; Neolithikum; Funde; Slowakei; Böhmische Länder; Tschechien; Konferenzschrift -- 2017 -- Bělecký Mlýn; Konferenzschrift -- 2018 -- Konstantinovy Lázně; Konferenzschrift -- 2019 -- Oravský Podzámok