Campus fictions literary and intermedial constructions of the university world = Campusfictie : literaire en intermediale constructies van de universitaire wereld - Aerts, Janna; Arteel, Inge 1969-; Hauthal, Janine (Academia Press, 2021)
De universitaire wereld spreekt al sinds vroeg-moderne tijden tot de verbeelding van literaire auteurs. Vooral in de Anglo-Amerikaanse literatuur vierde de campus novel hoogtij als een satirische ontleding van de microkosmos op de campus. Maar ook in andere taalgebieden is campusfictie te vinden, die bovendien vaak expliciet op de populaire Anglo-Amerikaanse voorbeelden reageert. De bijdragen in deze bundel beschouwen de ontwikkelingen van het genre in een internationaal perspectief. Daarbij komen zowel de populaire Engelstalige voorbeelden ter sprake als minder bekende literatuur uit niet-Engelstalige landen. Ook hybride en intermediale genres zoals filosofische memoires, detectives, internetliteratuur en blogs die de grenzen tussen feit en fictie aftasten komen aan bod
Keywords: Roman; Universität; Aufsatzsammlung