Museologi mellem fagene - Jakobsen, Lise Skytte; Hejlskov Larsen, Ane 1961-; Nørskov, Vinnie (Aarhus Universitetsforlag, 2021)
Museer producerer og formidler viden om, hvordan vi opfatter og forstår verden. Museologi er videnskaben om, hvordan et samfund beskæftiger sig med kultur- og naturarv, blandt andet hvordan vi bruger museer. Derfor er museologi både et selvstændigt fag og et forskningsfelt for mange andre fag. I ?Museologi mellem fagene? undersøger forskere fra 16 forskellige forskningsområder dialogen mellem deres fag og museologien. De benytter forskellige teorier og metoder inden for klassiske museumsfag som kunsthistorie, antropologi, arkæologi og historie, men anlægger også nye vinkler ud fra fag som strategisk kommunikation, litteraturhistorie, dramaturgi, medicin, didaktik og mediedesign. Denne tværfaglighed afspejler 50 års udvikling, hvor museumsansattes faglige baggrund er blevet mere forskelligartede, og forskere inden for flere og flere forskellige fag viser stigende interesse for museer som institutioner og analyseobjekter for samfundsproblematikker. Bogen handler om de mest relevante emner for nutidens museer, om alt lige fra levendegørelse over brugerinddragelse og stakeholderanalyse til udstillingsæstetik og postkolonialisme og udfolder et mangefacetteret blik på museologien i dag.
Keywords: Museumskunde; Aufsatzsammlung