Speciminis Catalogi Librorum Ex Omni Eruditionis Parte Praestantissimorum Sive Indicis Recensionis Et Commentarii Bibliothecae Joannis Jacobi de Ryssel ... Partes Octo Promissas - Krügner, Johann Gottfried 1684-1769; Schlomach, Johann Friedrich (Ex Officina Schlomachiana, 1744)
Ex. S1LB: Titelbl. -- Ordinis Catalogi Bibliothecae Rysselianae Sive Nexvs Omnis Ervditionis Expositio (XVI S.) -- Nota, Zwischentitelbl. zu Pars prima der Buchauktion, Antelogium, Conspectus ordinis partis primae (5 Bl.), 1 gef. Bl. -- Kopftitel: Bibliothecae Rysselianae Pars Prima: Libri Philologici (176 S., 16 Bl.) -- Zwischent.: Indicis Et Commentarii Bibliothecae Rysselianae Pars Secvnda (4 Bl., 232 S.) -- Zwischent.: Indicis Recensionis Et Commentarii Bibliothecae Rysselianae Continvatio (4 Bl., S. 233-672, 36 Bl.) -- Zwischent.: Indicis Recensionis Et Commentarii Bibliothecae Rysselianae Pars Tertia Et Qvarta (2 Bl., 144 S.) -- Zwischent.: Indicis Recensionis Et Commentarii Bibliothecae Rysselianae Pars Qvinta (4 Bl., 296 S., 24 Bl.) -- Zwischent.: Indicis Recensionis Et Commentarii Bibliothecae Rysselianae Partes Vltimae VI, VII Et VIII (4 Bl., 56, 128 S.)
Das auf dem Titelbl. angegebene Auktionsjahr ist radiert. Die Einerzahlen sind hs. nachgetragen. Da die 4. Eins mit einem Punkt zusammenfällt, ist sowohl 1743 als auch 1744 lesbar. - Das Grußwort an den Leser von Friedrich Jakob de Ryssel ist datiert mit: Vitembergae. Cal. Ianuar. A.R.G. MDCCXXXXIII. - Das letzte gezählte Bl. schließt mit der Kustode INDEX. - Gef. Bl. u.d.T.: Nexus omnis eruditionis indicis et commentarii bibliothecae Rysselianae succincta dispositio / Delineavit Avctor Frid. Jac. De Ryssel. Scvlpsit Jo. Gottfr. Krv̈gner. Lips. 1743
Keywords: Bibliothek; Auktionskatalog