Water verf 75 jaar Hollandse aquarellistnekring - Oosterhoff, Tonnus 1953-; Huismans, Sipke 1938-; Jeurissen, Lian (Lecturis, 2020)
Water Verf' is een collectors item. Het boek, dat verschijnt ter gelegenheid van de 75e verjaardag van de Hollandse Aquarellistenkring is zowel een beeldessay als een bloemlezing uit het werk van de leden van de kring. Het wordt vormgegeven door het ontwerpbureau PutGootink en bestaat uit twee lagen. De buitenste laag is een beeldboek met daarin fragmenten van aquarellen waarin de toverkracht, de magie van licht en kleur aan bod komt en de binnenste laag toont de werken in hun geheel en documenteert ze. Tonnus Oosterhoff, Nederlands meest bekroonde dichter, heeft speciaal voor dit boek een tekst geschreven, een poging de werkwijze van het aquarelleren in woorden te vangen. Sipke Huismans, voorzitter van de Hollandse Aquarellistenkring, schrijft een essay over plaats en geschiedenis van de Hollandse Aquarellistenkring in Nederland van 1945 tot nu. 0In het Museum Henriette Polak te Zutphen opent op 16 oktober 2020 de tentoonstelling "De Magie van Licht" met werk van alle nu actieve leden van de Hollandse Aquarellistenkring plus een selectie van in het museum aanwezige aquarellen van hun voorgangers. Lian Jeurissen, conservator, belicht in haar bijdrage voor het boek de betekenis van hun werk voor de collectie van het Museum. Kortom, een rijk boek en een lust voor het oog, dat de betekenis van het aquarelleren in woord en beeld actualiseert!
Keywords: Geschichte 1945-2020; Aquarell; Niederlande; Bildband