Livet på Grini under annen verdenskrig kampen for tilværelsen i Norges største fangeleir - Vollestad, Per 1959- (Kagge, 2020)
I løpet av de årene Norge var okkupert av tyskerne var det nærmere 20 000 fanger som satt på Polizeihäftlingslager Grini i Bærum. Matmangel, frykt for mishandling, tortur, henrettelser og tyskslandsdeportasjon hang over fangene til enhver tid. Det var alltid noen som led, og som fryktet for eget eller andres liv. Langt flere enn de 786 personene som mistet livet under, eller i forlengelsen av, oppholdet der. Samtidig er vennskapet fangene imellom, oppofrelsen, oppfinnsomheten, humoren, og troen på tyskernes snarlige nederlag også en viktig del av historien om Grini fangeleir. For første gang får vi en samlet fremstilling av livet på Grini og alt det som skjedde der før, under og etter den andre verdenskrigen.
Keywords: Konzentrationslager Grini; Geschichte 1940-1945; Besetzung; Norwegen; Grini (fangeleir); Andre verdenskrig; Andre verdskrig; Fangeleirer; Fangeleirar; Bærum; Norge; 1939-1945