Landet mot nord 1000 år, 22 personer, én historie - Ringvej, Mona Renate 1970- (Spartacus, 2020)
Kan man fortelle et lands historie gjennom et knippe individer? Hvem skal da få sine historier fortalt? I Landet mot nord gir Mona Ringvej både kjente og mer ukjente karakterer en plass. De som lager landet ved lov, som Magnus Lagabøte, men også de som lager det gjennom fortellinger, som Snorre og Camilla Collett. De som bare overlever i sagnene, som Jostedalsrypa, og de som glemmes. De som kom. De som dro. Og de som kom tilbake. Sammen danner de en vev av fortellinger om folket som har bosatt og beveget den nordlige kyststripen som ble et kongerike og en stat. Veien mot nord. Boken består av 22 minibiografier som elegant sys sammen til én fortelling - historien om Norge.
Literaturverzeichnis: Seite 525-542
Keywords: Geschichte 1000-2000; Norwegen; Biografie