Latvieši, vācbaltieši un Krievija polemiska saruna - Apals, Gints 1965-; Zanders, Māris 1970- (Aminori, 2020)
Grāmatā meklētas atbildes uz daudziem neērtiem jautājumiem Latvijas vēsturē: kāpēc vācbaltieši ir izslēgti no latviešu vēsturiskās atmiņas un tiek asociēti ar ļaunajiem baroniem, kāpēc Latvijas Republikas vara nenovērtēja vācbaltiešu nopelnus cīņā pret boļševikiem, kāpēc latvieši līdz pat 1940. gadam par galveno eksistenciālo draudu uzskatīja Vāciju, vāciešus un vācbaltiešus, nevis Krieviju.
Bibliogrāfija: 156.-158. lpp.
Keywords: Geschichte 1796-1940; Vācbaltieši / Latvija / Vēsture.; Latvija / Vēsture / Pirmā Atmoda, 1850-1890.; Latvija / Vēsture / Cariskās Krievijas periods, 1796-1918.; Fotogrāfijas.; Deutschbalten; Lettland; Russland