Ķēpīga tēma. Latvieši - boļševiku balsts? - Šiliņš, Jānis 1983-; Zanders, Māris 1970- (Aminori, 2020)
Vēstures zinātņu doktora Jāņa Šiliņa un žurnālista Māra Zandera grāmata veltīta Latvijas vēstures neērtiem jautājumiem, par kuriem nereti klusē. Kāpēc latvieši 20. gadsimta sākumā bija tik kreisi? Kāpēc boļševiku spicē Padomju Krievijā pēc 1917. gada Oktobra apvērsuma bija tik daudz latviešu un kāpēc izveidojās latviešu kliķe čekā? Kāpēc latviešu strēlnieki kļuva "sarkani" un vai viņi tiešām bija Ļeņina gvarde? Kas īsti bija Jukums Vācietis un ko patiesībā gribēja Pēteris Stučka? Jānis Šiliņš uzskata, ka vēsturē vispār nevajadzētu būt "neērtām tēmām", kas tikai rada nevajadzīgas bailes vai kompleksus.
Bibliogrāfija: 108. lpp. un zemsvītras piezīmēs.
Keywords: Geschichte 1917-1921; Latviešu strēlnieki (Krievija); Krievija / Vēsture / Revolūcija, 1917-1921.; Latvija / Vēsture / Cariskās Krievijas periods, 1796-1918.; Intervijas.; Fotogrāfijas.; Revolution; Lettland; Russland