Od objevu k interpretaci znalectví, sběratelství a ikonografie umění raného novověku - Macurová, Zuzana; Valeš, Tomáš 1984- (Masarykova univerzita, 2019)
Předkládaná publikace, vzniklá součinností předních historiků umění z Česka i zahraničí, je tematicky zaměřena na znalectví, interpretaci a sběratelství umění raného novověku. Jednotlivé statě přinášejí nejen nová zjištění, ale i zajímavé interpretace a analýzy a jsou také dokladem aktuálních metodologických přístupů k oboru. Kniha je zároveň zamýšlena jako pocta k životnímu jubileu, které v roce 2019 oslavil profesor Lubomír Slavíček, jeden z nejvýznamnějších českých historiků umění, specializujících se (nejen) na umění raného novověku.
Keywords: Slavíček, Lubomír -- 1949-; Geschichte 1450-1800; Ikonographie; Mäzenatentum; Sammeln; Kunst; Festschrift