Strindbersfejden tidningsartiklar - Strindberg, August 1849-1912 (Lindelöws bokförlag, 2020)
Strindbergsfejden är Sveriges mest hektiska kulturdebatt, mer än hundra år efteråt - 1910. Då deltog närmare 300 debattörer som skrev över tusen tidningsartiklar. August Strindberg skrev själv drygt 50 i en rad aktuella samhällsfrågor. Här finns 13 väl utvalda av Strindbergs egna artiklar, plus brev och dikter. Essän "Med satir som vapen" av Per Magnus Johansson utgör ett efterord.
Titel på löst omslag: "Strindbergsfejden : tidningsartiklar, dikter och brev, en essä"
"Ett urval tidningsartiklar av August Strindbergs publicerade i Afton-Tidningen och Social-Demokraten 1910"
Keywords: Strindberg, August -- 1849-1912; Literaturkritik; Gesellschaftskritik; Aufsatzsammlung -- 1910