Langs landeveien mellom Cottbus og Berlin - Fosnes Hansen, Erik 1965- (Cappelen Damm, 2020)
Langs landeveien mellom Cottbus og Berlin er en thriller og en komedie, et fantastisk og nifst kaleidoskop av hendelser i en liten by i løpet av en kort uke. Fortellermåten har slektskap med Erik Fosnes Hansens legendariske debutromanen Falketårnet fra 1985. To omreisende gullmakere møtes på landeveien og ender opp i den vesle byen Jüterbog. En hund og en katt sitter i et portrom og undrer seg over hva mennenes ankomst kan bety. Et annet sted i byen står en uskikkelig gutt og hans syke søster på hver sin side av en låst dør i et fattigslig hus. Og i det gamle slottet kjeder den bortskjemte Clotilde vettet av seg. En sensasjonell forestilling skal finne sted i byens teater på fredag, men mye tyder på at det også kan komme til å skje noe virkelig farlig. Den ene uventede scenen følger den andre i denne spennende og billedrike romanen, der alt skjer som i drømme. Uante forbindelser avdekkes mellom fattige og rike, mellom byens mennesker og dyr, mellom dem som har makt og dem som knapt har noe.
Keywords: Jüterbog; Fiktionale Darstellung