Oliver Twist naar Oliver Twist; or, the parish boy's progress van Charles Dickens - Fisscher, Tiny 1958- (Volt, 2020)
Londen, ca. 1830. Weesjongen Oliver kan op zijn tiende eindelijk weg uit het armenhuis. Hij gaat werken bij een begrafenisondernemer, maar daar is het leven zo zwaar dat hij vlucht. Hij leeft op straat, tot de de oude Fagin hem opneemt in zijn huis. Maar Fagin blijkt aan het hoofd te staan van een dievenbende. Kan Oliver aan hem ontsnappen? Vanaf ca. 10 jaar
Keywords: Dickens, Charles -- 1812-1870 -- Oliver Twist; Armut; Bearbeitung; Waisenkind; Junge; Flucht; Gefahr; Verbrechen; England; Weeskinderen; Londen; 19e eeuw; Misdadigers; Armoede; Kinderbuch