Typologie en heuristiek van de bronnen voor de geschiedenis van de middeleeuwen - Vanderputten, Steven 1976-; Haemers, Jelle 1980-; Soens, Tim 1977-; Puttevils, Jeroen 1985- (Academia Press, 2019)
"De geschiedenis van de middeleeuwen fascineert al generaties lang vele onderzoekers. Om meer te weten over de gedragingen, de leefwereld en de ideeën van middeleeuwse mannen en vrouwen, beschikt de historicus over een brede waaier aan geschreven bronnen. Deze teksten zijn echter doorgaans moeilijk te vinden én te interpreteren.00Dit boek bespreekt de methodes om deze bronnen op te sporen en analyseert de verschillende soorten teksten waarover we nu nog beschikken om de geschiedenis van de Nederlanden en omstreken in de periode tussen pakweg 500 en 1500 te reconstrueren.00Met kennis van zaken wijzen de auteurs op de mogelijkheden en valkuilen die het onderzoek naar deze bronnen met zich meebrengt."--Back cover
Keywords: Geschiedbronnen; Middeleeuwen; Heuristiek; Middle Ages / Sources; Mittelalter; Mediävistik; Quelle; Heuristik; Europe, Western--History--To 1500--Sources