Med egna vågor - om Carl Bergsten, arkitekt 1879-1935 - Johansson, Bengt O. H. 1934- (Arkitektur Förlag, 2019)
Carl Bergsten är mest känd som arkitekten bakom Liljevalchs konsthall i Stockholm och Stadsteatern i Göteborg. Nu utkommer den första genomgripande boken om Bergstens liv och verk. Bengt OH Johansson skriver fram ett arkitekt- och livsöde i en svensk brytningstid, 1900-talets tre första decennier. Bergsten är en helt unik röst i en tid präglad av strikta hierarkier. Hans rörelse ut i Europa tillför den svenska arkitekturen delikata former och lekfulla infall från en helt annan värld
Keywords: Bergsten, Carl -- 1879-1935; Architektur; Bergsten, Carl / 1879-1935; Architects; Sweden; Biografie