Forngreta en biografi om Greta Arwidsson, den första kvinnan som blev landsarkivarie och professor i arkeologi - Arrhenius, Birgit 1932- (Kungl. Vitterhetsakademien, 2020)
Greta Arwidsson blev Sveriges första kvinnliga professor i arkeologi år 1956. Utåt sett var hon kavat och framåtsträvande men som kvinna fick hon utkämpa både inre och yttre strider för sin plats inom den akademiska världen. Det synliggör den nya biografin ?Forngreta?
Keywords: Arwidsson, Greta -- 1906-1998; Archäologie; Forschung; Schweden; Biografie