Kungliga parker människor och berättelser - Hillborg, Sofia 1970-; Andersson, Magnus 1961-; Gullberg, Hélène (InPress Art i samarbete med Kungl. Hovstaterna, 2019)
Boken skildrar de kungliga parkernas historia. Denna rikt illustrerade bok ger insikt i varför de kungliga parkerna ser ut som de gör och hjälper besökaren att tolka de historiska spår som finns i parklandskapen. Boken berättar också om de kungligheter som var med och skapade parkerna i samarbete med några av tidens främsta arkitekter
Keywords: Geschichte 1600-2000; Königsschloss; Gartenkunst; Schlosspark; Mälarsee-Gebiet; Stockholm