Oslo - et eventyr litterære vandringer - Fosnes Hansen, Erik 1965- (Kagge forlag, 2019)
Bli med på en annerledes tur gjennom Oslos gater, med forfatter og Oslo-borger Erik Fosnes Hansen som litterær veiviser. Han tar oss med i sporene etter Hamsun, Undset, Saabye Christensen, Kjærstad og andre forfattere som har elsket og hatet byen, og som har beskrevet den i romaner, skuespill og dikt. Oslo-folk snakker gjerne om omgivelsene når de skal berømme sin egen by; de fremhever Marka og fjorden. Fosnes Hansen vil heller skrive om det urbane Oslo. Han leter etter skatter på Vår Frelsers Gravlund, han besøker Oskar Braatens østkant, han sniker seg etter Johan Borgens Lillelord fra Skillebekk til Grünerløkka, og han lurer på hva som egentlig foregår i Zeshan Shakars "Tante Ulrikkes vei". Og hvem var nå egentlig Tante Ulrikke? Denne boken gir deg et nytt blikk på den lille storbyen, og inspirerer både til byvandring og til lesning.00
Literaturverzeichnis: Seite 266-273
Keywords: Geschichte; Schriftsteller; Literatur; Oslo