Het Gruuthusemuseum, Brugge - Depoorter, Matthias 1980- (Ludion, 2019)
Het Gruuthusemuseum is een van Brugges mooiste monumenten. Het paleis diende ooit als opslagplaats voor 'gruit' - een kruidenmengsel waar men bier mee brouwde -, maar werd begin vijftiende eeuw door de familie van Gruuthuse omgebouwd tot een luxueuze herenwoning met bidkapel. In dit prachtige stadspaleis maak je kennis met de vele verhalen van de stad aan de hand van een uitgebreide collectie toegepaste kunst: kant, edelsmeedwerk, meubilair, keramiek en alledaagse gebruiksvoorwerpen. In mei dit jaar opent het Gruuthusepaleis opnieuw de deuren na een grondige en ingrijpende renovatie. Naar aanleiding van de heropening geeft Ludion deze gids uit: een ideale gezel voor al wie geïnteresseerd is in het rijke verleden van Vlaanderen en Brugge
Keywords: Gruuthusemuseum; Geschichte 1400-1950; Geschichte; Stadthaus; Kunst; Sammlung; Gewürzhandel; Architektur; Brügge; Kunstführer