Modigast i världen - Karim, Malin; Karim, Alexander 1976- (Bonnier Carlsen, 2019)
Hur känns det att vara rädd för allting - och ändå tvingas göra det läskigaste av allt?Modigast i världen är journalisten Malin Karims och skådespelaren Alexander Karims gemensamma barnboksdebut - en varm och rolig högläsningsbok om att kliva ur någons skugga, och om att hitta styrkan inom sig själv. Alba bor på en ö långt bort med sina vilda syskon. Själv är hon rädd för nästan allting. Efter en våldsam storm försvinner alla hennes syskon och hon är plötsligt ensam i stugan med sin matglada get Yanko. Tillsammans måste de ge sig av för att hitta Albas pappa. Det blir en lång vandring med många läskigheter, men också äventyr och nya bekantskaper. Och kanske handlar mod inte alls om att inte vara rädd - utan att vara rädd men försöka ändå!Äventyret förstärks av Andrea Femerstrands ljuvliga fyrfärgsillustrationer. Illustratör: Andrea Femerstrand [Elib]
Keywords: 6-9 år; Barn & Ungdom; Kinderbuch