Den glemte Luther - Petersen, Jørn Henrik 1944- (Syddansk Universitetsforlag, 2018)
I denne tredje bog i sin Luthertrilogi skriver Jørn Henrik Petersen om DEN GLEMTE LUTHER. Han forsøger at trække det frem af de mange Luthertekster, der handler om den samfundsmæssige dimension.00For Luther skal menneskelig gøren og laden vurderes i lyset af handlingernes konsekvenser for medmenneskene, mens rationalitet og effektivitet ikke spiller en rolle. Man møder Luther som den samfundskritiske tænker, der sætter spørgsmålstegn ved den konventionelle visdom.00Luthers samfundstænkning anskues i lyset af hans teologi. Ofte taler teologer primært om, at retfærdiggørelse og frelse følger af Guds ubetingede nåde, mens de er mindre tilbøjelige til at understrege, at mennesket herved sættes fri til at tjene medmennesket. Og det har en politisk betydning, som de evangelisk-lutherske kirker oftest nedtoner. Derfor kalder bogen også på Folkekirkens besindelse på dens lutherske arv.
Keywords: Luther, Martin -- 1483-1546; Theologie