Pan Theodor Mundstock - Fuks, Ladislav 1923-1994 (Odeon, 2015)
Román debutujícího spisovatele o židovském úředníčkovi z doby nacistické okupace. Autorovi v něm nejde o zachycení jeho vnějších osudů, nýbrž jej povyšuje na symbol židovského osudu. V jeho duševních pochodech chce postihnout všechno nevyřčené zoufalství, bezradnost a hrůzu zástupu nevinných lidí, z rasové nenávisti odsouzených k vyhubení.
Keywords: Fiktionale Darstellung