Katvis - Veldkamp, Tjibbe 1962- (Em. Querido's Kinderboeken Uitgeverij, 2018)
Ate (14) heeft maar één vriend: Baptiste, die hij online heeft ontmoet. Wanneer Baptiste laat weten dat hij geldproblemen heeft, besluit Ate hem in Brussel op te zoeken. Maar dan ontdekt Ate dat Baptiste niet alles over zichzelf heeft verteld en zich in illegale kringen bevindt. Vanaf ca. 12 jaar
Keywords: Einsamkeit; Freundschaft; Freund; Bedrohung; Männliche Jugend; Betrüger; Smartphone; Niederländischer Jugendlicher; Internet; Brüssel; Jugendbuch