Seks år af et liv Johan Thomas Lundbye : dagbøger om tro, skæbne, kunst og kærlighed - Lundbye, Johan Thomas 1818-1848 (Strandberg Publishing, 2018)
Johan Thomas Lundbye (1818-1848) ville i år været fyldt 200 år, og er en af de mest hyldede og beskrevne landskabsmalere i dansk kunst. Hans betydning i den nationalromaniske bevægelse i midten af 1800-tallet har i eftertiden taget næsten mytologiske dimensioner og gjort ham til en hovedskikkels i kunstens Guldalder. 'Seks år af et liv' er et indblik i Johan Thomas Lundbyes dagbøger, som han førte fra 1842-1848 til hans død i krigen som kun 26-årig. Dagbøgerne handler om overvejelser om kunsterens plads i verden, om tro, skæbne, kunst og kærlighed. Dagbogsnotaterne har også form af personlige, etiske og filosofiske overvejelser om hans forhold til andre mennesker. 'Seks år af et liv' er andet bind i Ny Carlsbergfondets udgivelsesrække 'Kilder til Dansk kunsthistorie', der giver enestående indblik i kunstnernes liv og værk.
Keywords: Lundbye, Johan Thomas -- 1818-1848; Glaube; Schicksal; Kunst; Lundbye, Johan Thomas / 1818-1848 / Diaries; Lundbye, Johan Thomas / 1818-1848; Painters / Denmark / Diaries; Painters; Denmark; Diaries; Tagebuch -- 1842-1848