Het wilde leven van Benjamin Bontje - Jurgens, Barbara (Moon, 2018)
Benjamin is een keurige tamme rat die in een dierenwinkel woont. Op een dag valt hij in handen van de boevenfamilie Rattus. Deze wilde ratten wonen in het Amsterdamse riool. Het leven van een wilde rat blijkt erg spannend te zijn. Maar eigenlijk wil Benjamin graag naar huis. Vanaf ca. 9 jaar
Keywords: Ratte; Abenteuer; Verfolgung; Kinderbuch