Diasporalia - De Nève, Kathy; Paepen, Bart; Cauteren, Philippe van 1969-; Verhulst, Dimitri 1972- (Lannoo, 2018)
Twaalf bronzen matrassen in twee rijen opgesteld in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Antwerpen. De kunstinstallatie Diasporalia van Koen Theys, in het teken van het barokjaar, is dramatisch en roept meteen vragen op. Wat heeft zich hier afgespeeld? Waar zijn de mensen bij wie die spullen hoorden? Diasporalia brengt de vluchtelingencrisis akelig dichtbij maar houdt ze, door een uiterste stilering en esthetisering, tegelijk ook op een afstand. Met twaalf speciaal voor dit boekje geschreven gedichten van Dimitri Verhulst, een brief aan de kunstenaar van SMAK-directeur Philippe Van Cauteren en essays van kunstfilosofe Kathy de Nève en Bart Paepen, pastoor van de Antwerpse kathedraal. Exhibition: Antwerpen Barok 2018, Onze-Lieve-Vrouwenkathedraal, Antwerp, Belgium (01.06.2018 - 13.01.2019)
Uitgegeben ter gelegenheid van de inhuldiging van Koen Theys' bronzen sculptuur "Diasporalia" in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Antwerpen op 2 juni 2018. - Ausstellungsdaten ermittelt
Keywords: Theys, Koen -- 1963-; Bronzeplastik; Ausstellungskatalog -- Onze-Lieve-Vrouwenkathedraal -- 01.06.2018-13.01.2019 -- Antwerpen; Bildband