Sofie en de dolfijnen - Vendel, Edward van de 1964- (Em. Querido's Uitgeverij BV, 2014)
De oma van Sofie is ernstig ziek. Als oma steeds zieker wordt, wil Sofie haar graag opvrolijken. Ze bedenkt een plan met echte dolfijnen. Met veel kleurige illustraties, stripjes en informatie over dolfijnen. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar
Keywords: Krankheit; Kind; Großmutter; Nachbarschaft; Delfine -- Familie; Freundschaft; Mädchen; Dutch literature; dolfijnen (themawoord fictie); vriendschap (themawoord fictie); lager onderwijs 3de graad (doelgroep); lager onderwijs 2de graad (doelgroep); Juvenile literature: from 7 to 12 years; Narrative prose; Kinderbuch