Hej, Szprotka! - Kowalska, Agnieszka 1974- (Wytwórnia, 2017)
Żałuję, że dopiero teraz adoptowałam psa, że nie zrobiłam tego wcześniej. A przede wszystkim, że nie miałam go w dzieciństwie. Dzieci i psy łączy wyjątkowa więź. Chcę Wam przedstawić Szprotkę i przekonać, że warto przygarniać takie psiaki po przejściach. Bo są wyjątkowymi kompanami. Złotówkę ze sprzedaży każdego egzemplarza książki przeznaczymy dla fundacji Ratujemy Kundelki, która robi super robotę. A Wy pamiętajcie: nie kupujcie, adoptujcie!
Keywords: Hund; Adoption; Mensch; Beziehung; Dog adoption / Juvenile fiction; Dog adoption; Animal fiction; Fiction; Juvenile works; Bilderbuch