Constructivistische verbanden noord - zuid = Constructivist relations North - South - Steenbruggen, Han 1960-; Pauwels, Peter J. H. 1963-; Servellón, Sergio (Museum Belvedere, 2017)
In deze tentoonstelling staan de verbanden tussen het constructivisme in Vlaanderen en Noord-Nederland centraal. In de relaties tussen noord en zuid speelden de tijdschriften Het Overzicht en De Driehoek een cruciale rol. Onder aanvoering van redactieleden Jozef Peeters en Michel Seuphor bracht het onder andere kunstenaars samen uit Nederland en Vlaanderen, onder wie Theo van Doesburg, Wobbe Alkema, Karel Maes, Jan van der Zee en Carel Willink. Het project wordt ontwikkeld in nauwe samenwerking met het FeliXart Museum te Drogenbos en enkele Nederlandse verzamelaars van Nederlands en Vlaams constructivistische kunst. Exhibition: Museum Belvedere, Herenveen, The Netherlands (21.10.2017-28.01.2018)
Published on the occasion of the exhibition ... in Museum Belvédère Heerenven-Oranjewood (September 21st 2017/January 28th 2018) and in FeliXart Museum, Drogenbos, (February 18th/May 6th 2018)
Keywords: Geschichte 1920-1930; Abstrakte Malerei; Konstruktivismus -- Kunst; Niederlande; Belgien; Ausstellungskatalog -- Museum Belvédère -- 21.09.2017-28.01.2018 -- Heerenveen; Ausstellungskatalog -- FeliXart Museum -- 18.02.2018-06.05.2018 -- Drogenbos