De geest van de computer een geschiedenis van software in Nederland - Berkers, Eric 1965-; Daylight, Edgar G. (Matrijs, 2016)
Software is alomtegenwoordig en is ook wel de energie van de informatiemaatschappij genoemd. Onmisbaar en voor het grootste deel ook onzichtbaar. Als het mis gaat - of dreigt te gaan, zoals tijdens de millenniumwisseling - zijn we ons vaak pas bewust van de grote betekenis van software in ons leven. Dit boek laat een eerste licht schijnen op de geschiedenis van software in Nederland. Wetenschappers die een stempel drukten op softwareontwikkeling komen aan bod, evenals kennisinstituten en organisaties die de maatschappelijke toepassing van software faciliteerden. Ook is er aandacht voor commerciële producenten van software en niet in de laatste plaats voor verschillende (groepen) gebruikers van software
Literaturverzeichnis Seite 300-304
Keywords: Geschichte 1950-1990; Softwareproduktion; Anwendungssoftware; Computer; Softwareentwicklung; Niederlande; Computer architecture. Operating systems; Netherlands