De jongen die niet gaat verhuizen - De Smet, Marian 1976- (Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2016)
Hessel (ik-figuur) wil niet verhuizen, en zijn vriend Berker wil niet bij zijn oma op de kamer slapen. Samen lopen ze weg. Ze ontmoeten het Irakese meisje Piya dat helemaal geen huis heeft. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar
Keywords: Asyl; Wohnungswechsel; Hungerstreik; Vater; Kirche; Mädchen; Ausreißer; Widerstand; Junge; Kinderbuch