Vienotība un atšķirība: Johana Gotfrīda Herdera filozofija = Unity and difference: Johann Gottfried Herder's philosophy - Bičevskis, Raivis 1973- (Latvijas Universitātes Filozofijas un socioloģijas institūts, 2017)
Izdevums apvieno Latvijas, Vācijas, Lielbritānijas un Šveices autoru skatījumus uz Herderu gan biogrāfiskā, gan vēsturiskā, gan sistemātiskā aspektā. Herders parādās grāmatas nodaļās gan kā dabas, gan kā kultūras, gan kā valodas filozofs, gan kā ekspresīvas retorikas un jaunas estētikas veidotājs, gan kā vēstures, politikas un nāciju likteņu domātājs.
Ziņas par autoriem: 443.-445. lpp. Bibliogrāfija: 435.-441. lpp., dažu rakstu beigās un zemsvītras piezīmēs.
Keywords: Herder, Johann Gottfried von -- 1744-1803; Herder, Johann Gottfried von, 1744-1803 / Kritika un interpretācija.; Herder, Johann Gottfried von, 1744-1803 / Mājas un uzturēšanās vietas / Latvija / Rīga.; Herder, Johann Gottfried von, 1744-1803 / Laikabiedri.; Herder, Johann Gottfried von, 1744-1803 / Ietekme.; Herder, Johann Gottfried, 1744-1803. Apcerējums par valodas izcelšanos.; Budberg-Bönninghausen, Woldemar Dietrich von, 1740-1784 Budbergu dzimta.; Marion, Jean-Luc, 1946- / Kritika un interpretācija.; Heidegger, Martin, 1889-1976 / Kritika un interpretācija.; Luther, Martin, 1483-1546 / Kritika un interpretācija.; Tauler, Johannes, 1300-1361 / Kritika un interpretācija.; Vipper, Robert Jurʹevič, 1859-1954 / Kritika un interpretācija.; Vico, Giambattista, 1668-1744 / Kritika un interpretācija.; Bičevskis, Raivis, 1973-; Dāboliņš, Aigars, 1965-; Grīnfelde, Māra, 1983-; Kovalčuk, Svetlana Nikolaevna, 1956-; Paškevica, Beata, 1968-; Pross, Wolfgang, 1945-; Renner, Kaspar, 1984-; Rubene, Māra, 1950-; Straube, Gvido, 1959-; Taimiņa, Aija, 1962-; Vivian, John Christofer.; Filozofija, vācu / 18. gs.; Filozofija, vācu / 20. gs.; Estētika, vācu / 18. gs.; Valodas filozofija Filozofi / Vācija.; Filozofi / Itālija.; Vēsturnieki / Latvija.; Vācbaltieši; Gleznotāji / Latvija.; Muižniecība / Latvija.; Fenomenoloģija; Misticisms / Vācija.; Rīga (Latvija) / Intelektuālā dzīve / 18. gs.; Bibliogrāfijas.; Philosophie