Neatkarības kara stāsti 1918-1920 = Latvian war of independence - Jēkabsons, Ēriks 1965- (AS "Lauku avīze", 2017)
Ē. Jēkabsons ir viens no vadošajiem pētniekiem un speciālistiem 20. gadsimta pirmās puses militārpolitiskās vēstures jautājumos. Grāmatā ievietoti Neatkarības kara stāsti par Latvijas armiju, par kaujām un cīņām laika posmā no 1918. līdz 1920. gadam. Autors atklāj arī mītus un patiesību par spilgtākajām Latvijas armijas personībām - Oskaru Kalpaku, Jāni Balodi un citiem. Vienā nodaļā apkopotas atmiņas, dienasgrāmatu piezīmes.