Lampje - Schaap, Annet 1965- (Em. Querido's Kinderboeken Uitgeverij, 2017)
Lampje, de dochter van de vuurtorenwachter, steekt elke avond het licht in de vuurtoren aan. Als op een stormachtige avond de lucifers op zijn, strandt een schip op de kust. Lampje wordt ondergebracht in het huis van de admiraal, waar een monster schijnt te wonen. Vanaf ca. 9 jaar
Keywords: Ungeheuer; Mädchen; Gefahr; Außenseiter; Meer; Leuchtturm; Einfühlung; Verschiedenheit; Mut; Abenteuer; Ausgrenzung; Freundschaft; Kinderbuch