Het Hospitaalmuseum, Brugge - Depoorter, Matthias 1980- (Ludion, 2016)
Het Hospitaalmuseum omvat twee unieke locaties: het Sint-Janshospitaal en Onze-Lieve-Vrouw-ter-Potterie, beiden gevestigd in een middeleeuws hospitaal. Het Sint-Janshospitaal is wereldbekend omwille van zijn vermaarde verzameling schilderijen van Hans Memling en een volledig bewaard gebleven zeventiendeeeuwse apotheek. Wat de collecties van het Sint-Janshospitaal en het Potteriemuseum bovendien zo uniek maakt is dat ze getoond worden in hun oorspronkelijke context. Memling schilderde zijn meesterwerken in opdracht van het Sint-Janshospitaal, en daar hangen ze nog steeds
Keywords: Sint-Jans-Hospitaal -- Brügge; Onze-Lieve-Vrouw ter Potterie; Führer