Naar het noorden - Meinderts, Koos 1953- (Hoogland & Van Klaveren, 2016)
Er is nauwelijks iets te eten voor de kinderen in de stad, omdat het oorlog is. Jaap (11, ik-figuur) moet met zijn broertje en zusje naar Friesland om aan te sterken. Maar ze worden niet in hetzelfde gezin geplaatst. Zullen ze elkaar nog terugzien? Vanaf ca. 10 jaar
Weitere Ausgabe: Naar het noorden
Keywords: Zweiter Weltkrieg; Reise; Flüchtling; Winter; Hunger; Kind; Einsamkeit; Niederlande; Provinz Friesland; Kinderbuch