Yucca - Terrin, Peter 1968- (De Bezige Bij, 2016)
Na elf jaar komt Viktor vrij uit de gevangenis. De wereld die hem ooit heeft veroordeeld voor de dood van zijn kind, herkent hij niet meer. Op zoek naar houvast ontmoet hij de Gier, een oude man uit het misdaadmilieu. Renée, een vrouw van negenentwintig, richt het woord tot haar zoontje. Toen ze vier was overleefde ze een herseninfarct, op haar negende ontdekte ze haar magische krachten. Nu, in 2035, is ze een steenrijke kunstenares. Haar werk verandert tal van mensenlevens, terwijl haar eigen leven eenzaam is en wordt bedreigd. In 1985 is de grootvader van Renée, een politie inspecteur, getuige van de laatste en bloedigste terreuraanval van De Bende. Vanaf de parkeerplaats voor de supermarkt ziet hij iets wat niemand anders opvalt. Dertig jaar later krijgt hij een laatste kans om zijn gelijk te halen. Zin voor zin, zoals Peter Terrin dat kan, spint hij de lezer in. Verleden, heden en toekomst komen samen in een intens en melancholisch verhaal over wie we zijn en wat we doen