The rooted city European capitals and their connection with the landscape = De gewortelde stad : Europese hoofdsteden en hun verbinding met het landschap - Timmermans, Wim (Blauwdruk, 2015)
Stad en landschap zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zonder landschap geen stad en zonder stad geen landschap zoals we dat nu kennen. Tegenwoordig is echter het onderscheid tussen landschap en stad steeds minder scherp - de hele planeet wordt stad.0Dat roept nieuwe vragen op. Hoe kan de stad zich wapenen tegen klimaatverandering? Hoe is de drinkwatervoorziening te garanderen in steden met tientallen miljoenen inwoners? Wat is er te doen aan de smog die megalopolen verstikt? Is voedselzekerheid mogelijk als er steeds minder vruchtbare landbouwgrond beschikbaar is?0De gewortelde stad onderzoekt deze vragen met een essay en voorbeelden van 30 Europese steden. Het biedt daarmee inspiratie voor wetenschappers, beleidsmakers en burgers die zoeken naar creatieve antwoorden voor het stadslandschap van de 21ste eeuw
Text englisch und niederländisch
Keywords: Landscape architecture / Europe / History; Cities and towns / Europe; Cities and towns; Landscape architecture; Geschichte; Stadt; Landschaft; Hauptstadt; Europe; Europa