Arhitektūras mantojuma aizsardzības vēsture Latvijā - Mintaurs, Mārtiņš 1979- (Neputns, 2016)
M. Mintaura monogrāfijā apskatīta arhitektūras mantojuma aizsardzības vēsture Latvijā. Tas ir pirmais publicētais darbs, kas aplūko nozares atbildīgo institūciju darbu, kā arī arhitektūras mantojuma tiesisko aizsardzību un vēsturisko celtņu saglabāšanas teorijas un prakses attīstību
Keywords: Geschichte; Arhitektūra / Konservācija un restaurācija / Latvija.; Vēsturiskās celtnes / Konservācija un restaurācija / Latvija.; Iznīcinātā arhitektūra / Latvija; Baudenkmal; Restaurierung; Architektur; Lettland