Tänk robot kan en robot tänka? - Ekberg, Peter 1972- (Bonnier Carlsen, 2012)
En robot som blir kär, glad över en present eller sur för att fotbollsmatchen gick dåligt. Är det bara en fantasi eller kan det bli verklighet en dag? Utvecklingen går fort. Det finns robotar som kan prata, minnas, se och höra. Om tio år kanske en robot städar ditt hus, men om tjugo år är den kanske din vän? Finns också som e-bok.Från 9 år [Barnbokskatalogen]
Keywords: Robotar / barn- och ungdomslitteratur; Cyborger / barn- och ungdomslitteratur