De lange schaduw der Germanen een worsteling van tien eeuwen met het Duitse zelfbeeld - Dunk, Thomas H. von der 1961- (AUP, 2016)
Studie van de mening die Duitsers door de eeuwen heen over meer Romaans georiënteerde volken hebben gehad
AUP = Amsterdam University Press
Keywords: Nationale identiteit; Germanen; Romaanse volken; Nationalbewusstsein; Selbstbild; Duitsland; Deutschland