Collaboratie, fortuin en ondergang familiekroniek 1914-1945 - Portocarero, Herman 1952- (Uitgeverij Van Halewyck, 2015)
Geschiedenis van de Belgische familie Portocarero, waarvan verschillende leden zowel tijdens de Eerste als de Tweede Wereldoorlog collaboreerden met de Duitsers