Imago musicae glasba na baročnih poslikavah brežiškega gradu - Kokole, Metoda; Kokole, Stanko 1962-; Murovec, Barbara 1970- (Založba ZRC, 2016)
Bogato ilustrirana strokovna monografija Imago musicae vsebuje razširjena besedila, ki sicer spremljajo istoimensko razstavo v Brežiškem gradu (21.4–19.10. 2016). Besedila so pripravili muzikologinja dr. Metoda Kokole ter umetnostna zgodovinarja dr. Stanko Kokole in dr. Barbara Murovec. V besedilu so predstavljene naslednje tematike: umetnostno naročništvo in podporništvo družine grofov Attems v prvih desetletjih 18. stoletja, umestitev in razlaga prizora z Rinaldom v začaranem gozdu ter podrobne razlage vseh upodobljenih glasbil. Na razstavi pa se naslikana brežiška glasbila tudi oglasijo
Posavski muzej Brežice. Knjiga je izšla ob razstavi ... 21. april - 19. oktober 2016. - Literaturverzeichnis Seite 77-79
Naklada 300 izvodov
Keywords: Attems, Ignaz Maria -- 1774-1861; Remp, Franz Carl -- 1674-1718; Tasso, Torquato -- 1544-1595 -- La Gerusalemme liberata; Geschichte 1600-1700; Bildprogramm; Schloss; Musik -- Motiv; Deckenmalerei; Rezeption; Brežice; Ausstellungskatalog -- Posavski Muzej -- 21.04.2016-19.10.2016 -- Brežice