Imago musicae glasba na baročnih poslikavah brežiškega gradu - Kokole, Metoda; Kokole, Stanko 1962-; Murovec, Barbara 1970- (Založba ZRC, 2016)
Bogato ilustrirana strokovna monografija Imago musicae vsebuje razširjena besedila, ki sicer spremljajo istoimensko razstavo v Brežiškem gradu (21.4–19.10. 2016). Besedila so pripravili muzikologinja dr. Metoda Kokole ter umetnostna zgodovinarja dr. Stanko Kokole in dr. Barbara Murovec. V besedilu so predstavljene naslednje tematike: umetnostno naročništvo in podporništvo družine grofov Attems v prvih desetletjih 18. stoletja, umestitev in razlaga prizora z Rinaldom v začaranem gozdu ter podrobne razlage vseh upodobljenih glasbil. Na razstavi pa se naslikana brežiška glasbila tudi oglasijo