Mikaels märkvärdiga resa - Karlsson, Ylva 1978- (Hippo, 2015)
Tredje delen i serien om bröderna Ossian och Samuel. Till brödernas stora förvåning följer mamma med till badhuset. Där blir mamma förvandlad till ett konstigt blått djur. Deras pappa tror först inte sina ögon men för att rädda mamma måste hela familjen ge sig ut på ett magiskt äventyr. [Barnbokskatalogen]
Originalupplaga 2015
Keywords: Pojkar; Bröder; Familjen; Vara annorlunda; Förvandlingar; Förtrollning; Parallella världar; Båtresor; Prinsar; Feer; Magi; Kinderbuch